Skip to main content

Joris van der Kolk

Joris is bij Loyens & Loeff opgegroeid in de proces- en fusie- en overnamepraktijk. Zijn voorliefde gaat uit naar de procespraktijk en hij blinkt uit in het oplossen van conflicten. Joris werkt daarnaast graag aan complexe (internationale) transacties.

Joris heeft ook in house als legal counsel gewerkt. Door die ervaring kijkt hij vanuit commercieel oogpunt naar contracten en heeft hij oog voor resultaat. Hij weet wat voor de ondernemer of investeerder van belang is (en wat niet). Grondig, betrouwbaar en sociaal. Joris is authentiek en leeft aandachtsvol. Hij wint op een natuurlijke manier het vertrouwen van zijn cliënten. Joris werkt voor diverse family offices en streeft naar betekenisvolle en langdurige relaties.

Inschrijving Rechtsgebiedenregister: Burgerlijk Procesrecht
Leergang Burgerlijk Procesrecht Academie voor de Rechtspraktijk (2023)
Lid van de Nederlandse Vereniging voor Procesrecht
Law Firm School (2010)
Master fiscaal recht Universiteit Amsterdam (2009)
Master privaatrecht Universiteit Utrecht (cum laude; 2008)
Uitwisselingsprogramma University of Sydney – Law School (2006)
Gymnasium Sint Stanislas College Delft

Maurits Hofman

Maurits is bij Loyens & Loeff opgegroeid in de private equity- en financieringspraktijk. Daarna heeft Maurits brede ervaring opgedaan in de fusie- en overnamepraktijk van het vooraanstaande advocatenkantoor deBreij aan het Vondelpark in Amsterdam. Maurits is specialist in verschillende type (internationale) transacties. Maurits heeft eerst zijn eigen kantoor opgebouwd (Hofman Corporate Law), voordat hij samen met Joris Het Hoofdkantoor is gestart.

Maurits leeft met veel plezier en is het type waar je mee weg loopt. Hij werkt op het hoogste niveau en doorziet snel waar transacties om gaan (en dus wat belangrijk is en wat niet). Hij werkt efficiënt en doelgericht en maakt transacties niet onnodig complex. Maurits brengt partijen gemakkelijk bij elkaar en behaalt de resultaten die zijn cliënten beogen. Zijn blik is breder dan de juridische werkelijkheid; hij heeft veel kennis van de economische aspecten van de transactie en begrijpt wat zijn cliënten drijft.

Inschrijving Rechtsgebiedenregister: Ondernemingsrecht
Law Firm School (met lof, 2013)
Selectieve Master Ondernemingsrecht aan de Zuidas, Vrije Universiteit Amsterdam (met lof, 2011)
Bachelor Rechtsgeleerdheid Universiteit Utrecht (2010)
Erasmiaans Gymnasium Rotterdam

Advocatenpraktijk Het Hoofdkantoor B.V.
Keizersgracht 62-64
1015 CS Amsterdam